DDD_2022

nieuwe serie voorstellingen
hoorspelthriller De Deense Detective

11 januari t/m 24 februari
Theater Kikker
Kargadoor, EKKO en TivoliVredenburg

De Deense Detective komt terug. Na het succesvolle eerste seizoen in TivoliVredenburg (2017) gaat Rosa’s magische kijk- en luisterthriller verder in Theater Kikker. Florian de Backere (tekst) en Floris van Bergeijk (muziek) schreven zeven nieuwe afleveringen van dit live-hoorspel, die zich het best laten beleven als serie, maar elke losse aflevering is ook een voorstelling op zich. Voor een optimale beleving dragen toeschouwers/luisteraars een draadloze koptelefoon. Intermezzo’s van DDD_2022 vinden plaats op alternatieve locaties: Kargadoor, EKKO en TivoliVredenburg.

Het verhaal in het kort
Een gevaarlijke zoektocht naar waarheid, liefde en gerechtigheid
Het is 2022. Vier jaar na zijn strafontslag bij de politie vecht Chris Coubergh om het co-ouderschap over zijn zoontje Caspar. Zijn ex-vrouw, een succesvolle officier van justitie, werkt aan een explosieve strafzaak tegen een criminele vastgoedmagnaat. Tijdens een van de zittingen wordt zij bedreigd. Dan verdwijnt de kleine Caspar van de aardbodem – het begin van een gevaarlijke zoektocht, waarbij instanties en hoofdpersonen hun grip op de werkelijkheid lijken te verliezen. De gefrustreerde vader verandert in een geagiteerde dader, en als hoofdverdachte van de vermissing van zijn eigen kind kan Chris Coubergh maar één iemand bedenken die hem in deze penibele situatie zou kunnen helpen: De Deense Detective. Maar was die zelf niet vier jaar geleden spoorloos verdwenen?

Data
Theater Kikker
vrijdag / zaterdag 20.30 uur, zondag 15.00 uur
11, 12, 13 januari – deel 1: Dromen doven door daglicht
25, 26, 27 januari – deel 2: Daarom doolt de Dybbuk
8, 9, 10 februari – deel 3: Drie dimensies donderen
22, 23, 24 februari – deel 4: Duiding doordringt de dwazen

Intermezzo’s
17 januari 20.30 uur, Kargadoor – De Dís danst
30 januari 20.30 uur, EKKO – Drink donker
16 februari 20.00 uur, TivoliVredenburg – Daderdag

Met: Florian de Backere script, spel, geluiden | Floris van Bergeijk muziek, spel, toetsen, geluiden | Daniel Cross spel slagwerk, geluiden | Diamanda Dramm spel, viool, geluiden | Koen Kaptijn spel, trombone, geluiden |Peter Jessen spel, bas, geluiden | Sebastiaan Pos geluidstechniek

Het eerste seizoen van De Deense Detective is als podcast te beluisteren op iTunes, en ook de nieuwe afleveringen verschijnen online in samenwerking met de VPRO.

2019-01-07T17:07:21+00:00