Internationaal Vocalisten Concours

Sinds enkele jaren organiseert het IVC – afwisselend met het Opera | Oratorium Concours – het LiedDuo Concours. Lied is voor het IVC een wezenlijk onderdeel van de zangkunst, een genre dat een apart podium verdient. Tekst en muziek zijn één. Bij een Lied wordt de toehoorder zonder omwegen meegenomen in een nieuwe wereld. Daarbij is de pianist niet slechts begeleider, maar even belangrijk als de zanger. De jury van het LiedDuo Concours bestaat onder andere uit beroemde Lied-vertolkers als sopraan Dame Felicity Lott (voorzitter), mezzosopraan Jard van Nes, bariton Thomas Oliemans en pianist Graham Johnson. Een duo dat zich aanmeldt voor het concours werkt door- gaans al geruime tijd samen. Het spannende is om te zien waar een dergelijke verbintenis toe leidt. Hoe kunnen ze elkaar in positieve zin beïnvloeden?

Dat Lied ook in andere vormen dan het klassieke podium, pianist en zanger genoten kan worden, laten we zien in de voorstelling Grenze(n)loos. Een van oorsprong Colombiaanse zanger (Michael Wilmering) en een Syrische danser (Ahmad Youdeh) combineren Schubert en Ravel met Vaughan Williams, Annie M.G. Schmidt en Monique Krüs om het tijdloze verhaal van de vreemdeling in een nieuwe samenleving te vertolken. Verder belooft Schuberts Die schöne Müllerin, het recital van bariton Thomas Oliemans begeleid door Graham Johnson, een hoogtepunt van het concours te worden.

Klik hier voor het complete programma.

2019-10-30T09:57:33+01:00