Dutch Classical Talent: Elisabeth Hetherington

Tournee 2
Elisabeth Hetherington
10 november t/m 23 januari

La Virtuosissima Cantatrice

De Canadese sopraan Elisabeth Hetherington spiegelt de virtuoze sopraan van nu aan haar voorgangster uit de Barok. Draaide het vroeger om zuivere virtuositeit, tegenwoordig bespelen sopranen hun stem meer als instrument, met bijbehorende technieken en effecten. De jury was onder de indruk van haar extreem heldere en expressieve zangstem, haar temperament en theatrale optreden. Speciaal voor dit programma zocht Hetherington naar vrouwelijke componisten die schreven voor vrouwenstemmen.

Tourdata: klik hier.

Dutch Classical Talent

Dutch Classical Talent (vroeger ‘het Vriendenkrans Concours’ en ‘Het Debuut’) is als talententraject een begrip in de Nederlandse klassieke muziekwereld. Onder de laureaten van Dutch Classical Talent bevinden zich tal van klinkende namen zoals Tania Kross, Ties Mellema, Lavinia Meijer, Nora Fischer, het Ragazze Quartet en het Van Baerle Trio. Via audities kiest een vakjury een viertal toptalenten die studeren of zijn afgestudeerd aan een van de Nederlandse conservatoria. Deze vier jonge musici ontwikkelen zich in een coachingsprogramma van 18 maanden en gaan op tournee langs 12 grote Nederlandse concertzalen om zich te presenteren aan publiek en pers. Hun programma’s zijn actueel en bevatten steeds een wereldpremière, in een samenwerkingsverband met stichting De Suite.

2020-03-04T12:45:13+01:00