BIJ ANDREAS: Frank Peters & Caspar Vos

Werken van Tsjaikovski, Rachmaninov en Medtner
Zondag 1 maart, 16.00 uur 

Frank Peters en Caspar Vos studeerden beiden met onderscheiding af aan het Conservatorium van Amsterdam. Daar kregen zij les van niemand minder dan Jan Wijn, autoriteit op het gebied van de piano en hoofd van de Nederlandse pianoschool. Daarbij begon Caspar Vos zijn pianostudie bij Frank Peters… Frank en Caspar delen een grote voorliefde voor Russische muziek. Op zondagmiddag 1 maart laten zij u de absolute hoogtepunten horen uit het Russisch-romantisch repertoire. Het wereldberoemde ballet De Notenkraker kent u waarschijnlijk wel, maar heeft u deze muziek wel eens op twee vleugels gehoord? En wat te denken van de spectaculaire Symfonische Dansen van Rachmaninov, die hij oorspronkelijk voor pianoduo componeerde? En dan nog de mysterieuze Nikolaj Medtner, over wie Rachmaninov zei dat hij de grootste componist van zijn tijd was…
2020-03-04T12:44:58+01:00