Dutch Classical Talent: Duo Ebano

Tournee 3
De kracht van muziek 

16 januari t/m 19 februari 2020

Marco Danesi  klarinet

Paolo Gorini  piano

Twee Italiaanse jongens. Het begon als een vriendschap, die uitgroeide tot een muzikaal duoschap. Paolo en Marco hebben elkaar ontmoet op het Conservatorio Giuseppe Verdi di Milano. Na een korte pauze kwamen ze in 2015 weer bij elkaar en vestigden zich in Amsterdam. In het voorjaar van 2019 maakten ze hun debuut in New York. In hun programma komen alle gemoedstoestanden voorbij: sereniteit, angst, zachtheid, verlangen en meer. Duo Ebano heeft meerdere gezichten; zo maken ze gebruik van slagwerktechnieken, elektronische apparaten, spectaculaire instrumentale technieken, een kazoo en ander exotisch instrumentarium. Ze inspireren de luisteraar met hun onconventionele optreden. 

Op hun programma staan werken van Debussy, Brahms, Widmann en Zappa.

2020-03-04T12:44:27+01:00