Tournee 4
Duo Mader/Papandreopoulos
Imagine Home
17 maart t/m 30 april

 

Andreas Mader saxofoon
Christos Papandreopoulos piano
werken van o.a. Gershwin, Pärt en Hindemith

Na pianist Ramon van Engelenhoven, sopraan Elisabeth Hetherington en Duo Ebano sluit Duo Mader/Papandreopoulos de Dutch Classical Talent Tour 2020 af. Dit duo bestaat uit de Oostenrijker Andreas Mader (saxofoon) en de Griek Christos Papandreopoulos (piano), die hun tour beginnen op dinsdag 17 maart in het Factorium van Theaters Tilburg.

Programma – Imagine Home
Imagine Home is een programma over fysieke immigratie en immigratie van de creatieve verbeelding – waarbij ‘thuiskomst’ en ‘het zoeken naar een thuis’ centraal staan. Het zijn actuele thema’s die ook altijd actueel wáren. De Tsjechische componist Erwín Schulhoff ‘emigreerde’ van klassiek naar jazz, terwijl George Gershwin de omgekeerde weg bewandelde. Hindemith en Mamlok vluchtten naar de VS omdat ze hun leven niet zeker waren onder het Nazi-regime. In Arvo Pärts Spiegel im Spiegel lijkt het begrip ‘thuis’ niet zozeer een geografisch begrip, maar meer een innerlijke gemoedstoestand. Verder speelt Duo Mader/Papandreopoulos een opdrachtcompositie van Aftab Darvishi, een jonge Iraanse componiste, die aan den lijve ondervond hoe emigratie voelt. Aftab Darvishi maakte grote indruk met haar opera Turan Dokht tijdens het Holland Festival 2019.

Erwín Schulhoff: Hot-Sonate
George Gershwin: An American in Paris (arr. Christos Papandreopoulos)
Paul Hindemith: Sonate voor altsaxofoon en piano
Ursula Mamlok: Rückblick
Arvo Pärt: Spiegel im Spiegel (arr. voor saxofoon en piano)
Aftab Darvishi: A Thousand Butterflies (opdrachtwerk)

Duo Mader/Papandreopoulos (Oostenrijk/Griekenland)
Andreas Mader en Christos Papandreopoulos werkten met Pierre-Laurent Aimard in Keulen en Arno Bornkamp in Amsterdam. Ze traden o.m. op tijdens grote muziekfestivals als Festival KlangBasel (Zwitserland) en het 1st Birmingham Piano Chamber Music Festival (Engeland), en in Nederland waren ze te bewonderen tijdens WoNDeRFeeL en het Oranjewoud Festival. Vorig jaar verscheen hun debuut-cd Lilith & Lulu.

Tourdata: zie www.dutchclassicaltalent.nl