DUTCH HARP FESTIVAL 2021:
Discover Planet Harp

Het Dutch Harp Festival is verplaatst naar 15 en 16 mei 2021.

Zoveel mogelijk mensen moeten kunnen horen, zien en beleven hoe veelzijdig de harp is; dat was en is de missie van het internationale Dutch Harp Festival (DHF). Harpisten uit alle hoeken van de wereld verzamelen zich – om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren, en om wat er op ‘Planet Harp’ gebeurt te delen met elkaar en met een nieuw publiek. Het Dutch Harp Festival is een viering van het instrument, maar ook van genre-overschrijdende en -overstijgende muziek. Met de komende editie, op 9 en 10 mei 2020, bestaat het festival tien jaar. Het is wat het DHF betreft tijd voor een nieuwe fase: het wil groeien naar een platform voor de nieuwste generatie. Innovatie en experiment moeten voorop staan; het wil nog meer ruimte bieden aan talenten met hemelbestormende ideeën, zonder oog te verliezen voor de traditie én altijd het publiek meenemen op deze ontdekkingsreis. Het universum van de harp dijt uit en is niet te stoppen!

De beste harpisten ter wereld komen samen onder aanvoering van festivaloprichter Remy van Kesteren – inmiddels een artiest van wereldformaat, evenals collega Lavinia Meijer, en verder Gyneth Wentink, Tom Monger – de harpist van rockband Florence and the Machine – en de Franse harpiste/zangeres/componiste Laura Perrudin, die grote indruk maakte tijdens het DHF 2016. Het internationale improvisatiecollectief Orchestra Elastique speelt muziek bij de filmklassieker King Kong uit 1933 en 80 (!) jonge harpisten zullen zich verenigen in het Harp Leerorkest. 

Alle optredens en voorstellingen zijn wereldpremières, en het festival programmeert daarbij dwars door alle stijlen en genres heen: pop, klassiek, jazz, elektronische- en wereldmuziek en improvisatie komen allemaal voorbij. Bovendien beperkt de programmering zich niet tot de zalen: ook in nissen, hoekjes, op trappen, pleinen en in liften vinden nieuwe samenwerkingen, experimenten en ontdekkingen plaats. Geen beter podium denkbaar dan TivoliVredenburg – net als in 2018 een weekend lang Planet Harp.