Scordatura Ensemble – Tonality Flux
2021-2022

 

Tonality Flux is de naam van de tournee 2021-2022 van het Scordatura Ensemble met muziek van de Amerikaanse componist Harry Partch (1901-1974). Deze tournee vormt de apotheose van The Amsterdam Partch Project, een ambitieus project dat van start ging in 2002, en dat volledig gewijd is aan het vroege kamermuziekwerk van Harry Partch en de
bouw van de hiervoor benodigde instrumenten. De laatste in deze serie instrumenten, de bass marimba, wordt gebouwd door Aart Strootman. Deze spectaculaire blikvanger zal het stralende middelpunt zijn tijdens de komende tournee. Tijdens het moeizame bouwproces schreef Partch: “I sometimes wish I was dead. But not until I know what the bass marimba sounds like.” Voor Tonality Flux laten vijf componisten zich inspireren door de klankwereld van Harry Partch en zijn instrumenten.