Foto: Christopher Pugmire

Grote Kerk en BIJ ANDREAS, Naarden-Vesting
do 29 april t/m zo 2 mei

 

Van donderdag 29 april tot en met zondag 2 mei is BIJ ANDREAS opnieuw de thuisbasis van het Naarden International Piano Festival (NIPF). Dit jaar zal voor het eerst het openingsconcert van het NIPF plaatsvinden in de Grote Kerk! In dit openingsconcert kunt u genieten van een dubbelconcert van de Georgische pianiste Nino Gvetadze (tevens artistiek leider van het NIPF), en de veelzijdige Thomas Beijer. Op het programma staan o.a. werken van Franz Schubert.

Nino Gvetadze is er opnieuw in geslaagd enkele gerenommeerde meesterpianisten te engageren. Naast Thomas Beijer zijn dat de Britse grootheid Imogen Cooper en het Franse pianofenomeen Frank Braley. Tijdens het festival zullen ze hun virtuositeit en ervaring delen met zes jonge toptalenten, geselecteerd via internationale conservatoria, die op het punt staan af te studeren en een carrière als concertpianist tegemoet gaan. Het Naarden International Piano Festival heeft als doel hen hierbij te ondersteunen en een ontmoetingsplek te bieden aan zowel meesterpianisten als jong talent. Verder zal het NIPF opnieuw impresariaten, concertdirecteuren en overige ‘influencials’ verwelkomen; hun aanwezigheid tijdens de eerste editie van het festival leidde onder meer tot samenwerkingen met Het Concertgebouw Amsterdam en het Liszt Concours.

Tickets en info:
www.naardenpianofestival.nl