Scordatura Ensemble & Ensemble VONK

za 21 augustus, Studio 150, Amsterdam
vr 27 augustus, Het Cenakel, Tilburg

De concerten op 21 en 27 augustus maken deel uit van de Tonality Flux-tour (2021-2022) van het Scordatura Ensemble. Naast werk van Harry Partch staat de wereldpremière Tangents van Merijn Bisschops op het programma. Tangents werd geschreven in opdracht van het Scordatura Ensemble en uitgevoerd door Scordatura samen met ensemble VONK.
Bisschops’ Tangents (2021) is een compositie voor Partch-instrumenten. Tangents doet in de verte denken aan underground-muziek uit jaren ’60/’70 van de vorige eeuw. Een tijd waarin uiteenlopende avant-gardistische bands in staat waren om verbluffende muziek te maken, zonder zich al te veel zorgen te maken over perfect tonaal gestemde instrumenten. De muziek van Tangents is bezwerend, met ritualistische herhaling, een soms ongrijpbare structuur en een enigszins zwoele microtonaliteit.
Audiovisueel kunstenaar Merijn Bisschops (1981) creëert totaalkunstwerken waarin uiteenlopende disciplines op onlosmakelijke manier met elkaar zijn verweven. Oog voor detail, gelaagde structuren en veelzijdige associaties kenmerken zijn gecomponeerde muziek, fotografie en videokunst.

https://trioscordatura.wordpress.com