40 Jaar Orkest van de Achttiende Eeuw

Tour 31 augustus t/m 9 september 2021

Na het spectaculaire openingsconcert De Reünie van het Orkest van de Achttiende Eeuw met pianist Alexander Melnikov in Muziekgebouw aan ’t IJ van 28 augustus begint de tournee met Mozarts Gran Partita met de blazers van het Orkest. In tegenstelling tot de strijkers en de koperblazers van het orkest hebben andere blazers, veelal woonachtig in het buitenland, tot nu toe weinig kansen gehad om samen te komen. Daarom toert het Orkest met deze blazers van 31 augustus t/m 9 september door Nederland met een programma rond Mozarts Gran Partita. De aftrap van deze tour vindt plaats in De Flint te Amersfoort.

Agenda Jubileum 40 Jaar Orkest van de Achttiende Eeuw
Mozart – Gran Partita | tournee 31 augustus t/m 9 september
Blazers van het Orkest van de Achttiende Eeuw o.l.v. Ricardo Kanji

Mozart – Die Zauberflöte/Die Schauspieldirektorin | tournee 9 t/m 20 oktober

Ein ‘Gelegenheitsstück’ in tijden van Corona
o.l.v. Kenneth Montgomery, met o.a. Roberta Alexander als Schauspieldirektorin

Bach – Hohe Messe | tournee 16 t/m 24 november
met Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss

Tour 173 | Gran Partita