Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu
Logo Tia Schutrups, PR en promotie podiumkunsten

A Midsummer Night’s Dream – Benjamin Britten

Opera in three Acts

zondag 22 mei 2022, 14.30 uur
Parktheater Eindhoven

Tournee t/m 21 juni 2022

In mei gaat de nieuwe productie A Midsummer Night’s Dream van Opera Zuid dan eindelijk van start. Benjamin Britten schreef de magische opera naar de gelijknamige komedie van William Shakespeare op een libretto van Peter Pears en Britten zelf. Regisseur Ola Mafaalani maakt met dit werk haar debuut bij Opera Zuid en gooit de remmen los. De muzikale leiding is in handen van dirigent Karel Deseure, een goede bekende van Opera Zuid. Samen met een keur aan voornamelijk Nederlandse en Britse solisten, een kinderkoor van elfjes, ‘special guests’ chefkok André Amaro en aerial kunstenaar Dreya Weber (bekend van P!nk), en de philharmonie zuidnederland gaan Mafaalani en Deseure een zwoele midzomernacht in.

Tussen schemering en dageraad verandert het koninkrijk van Elfenkoning Oberon in een speelveld voor de liefde. Met een druppel toversap beïnvloedt Oberon het liefdesleven van zijn onderdanen en echtgenote Titania. Verliefdheid, ontrouw, extase, verdriet en verzoening vullen de nacht. De diepste verlangens en angsten worden in deze opera blootgelegd, en de ingehouden stijlbeheersing van Britten maakt uiteindelijk een ongehoorde uitspatting in het bos mogelijk.

Regisseur Ola Mafaalani ontdekt de sensualiteit in deze partituur en gooit de remmen los. Het theater van Mafaalani is een feest voor de vijf zintuigen: niet alleen ogen en oren, maar ook de tast, reuk en smaak worden gefêteerd.

De hoofdrollen worden vertolkt door de Belgische countertenor Jan Wouters als Oberon en de Sloveense sopraan Kristina Bitenc als Titania.

De opera wordt gezongen in het Engels met Nederlandse en Engelse boventiteling.

A Midsummer Night’s Dream is een coproductie van Opera Zuid met theaterroedel Female Economy in samenwerking met Amaro Creative Industries.

https://operazuid.nl/events/amnd/