Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu
Logo Tia Schutrups, PR en promotie podiumkunsten

Coming of Age

Drie gelauwerde zangeressen op leeftijd verbreken de stilte

met Lucia Meeuwsen, Hebe Dijkstra, Elena Vink
Andrea Vasi piano

zondag 12 mei, 14.30 uur, Schouwburg Odeon, Zwolle
zondag 19 mei, Festival O., Rotterdam
maandag 20 mei, Festival O., Rotterdam

Ze zijn er hun hele leven mee bezig geweest: hun stem. Deze drie zangpersoonlijkheden, diva’s op leeftijd, lieten zich overal horen, gewend als ze waren aan de spotlights. Maar met de jaren werd het stiller. Want leeftijd kun je horen, en perfectie is waar we naar streven, toch?

In de muzikale theatervoorstelling Coming of Age verbreken de drie zangeressen de stilte. Ze nemen je mee in de mogelijkheden en schoonheid van hun oudere stem. En laten je horen wat ze juist nú te bieden hebben. Horen we alleen de vergankelijkheid, of ook iets anders – hun levenservaring en charisma, hun eigen verhaal? Deze vrouwen kunnen nu iets wat hen vroeger eigenlijk nooit gevraagd werd – hun stem laten klinken zonder in een keurslijf te hoeven passen, met plezier en zelfrelativering.

Gedurende de voorstelling leer je deze drie ‘grandes dames’ kennen: hun verworvenheden en kantelpunten, het geluid en de muziek die daarbij hoort. De schoonheid schuilt in hun kwetsbaarheid, en de hoofdrol vormt hun eigen stem, door het leven gekleurd.

muziek: Bizet, Mozart, Poulenc, Moessorgski, Weill e.a.

Arrangementen: Bob Zimmerman

Cora Burggraaf concept/regie | Lisanne Bovée scenografie | Ira Judkovskaja dramaturgie | Desiree van Gelderen lichtplan | Maarten Hietbrink techniek | Stef Koenis productie/zakelijke begeleiding

Coming of Age is onderdeel van de meerjarige FPK-regeling Nieuwe Makers van Spinthout, een initiatief van theatermaker en mezzosopraan Cora Burggraaf, i.s.m. Oranjewoud Festival.

www.spinthout.org