Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu
Logo Tia Schutrups, PR en promotie podiumkunsten

De zus van Frida Kahlo – een muzikale Mexicoshow

De nieuwe familievoorstelling van Ensemble SeaSession en Servaes Nelissen

Tournee 24 maart t/m 4 juni 2023

Frida zelf over de voorstelling: 
Heel fijn dat het eens niet over mij gaat. Sinds mijn dood heb ik geen dag rust gekend. Steeds verschijnt er weer een boek over mij, een musical of ballet. Mijn laatste woorden in mijn dagboek, “Ik hoop nooit meer terug te keren” waren toch duidelijk lijkt me. Dus ik ben heel blij dat Frederik en zijn orkest nu eens mijn zus in het zonnetje zetten. Want niemand weet meer hoe fantastisch zij was.’ 

De zus van Frida Kahlo is een voorstelling over een orkest en zijn bevlogen dirigent en Mexico-kenner Frederik de Waal, op weg naar het slotakkoord in hun samenwerking. In de voor- bereidingen van hun Mexicaanse concert belandt Frederik in een surrealistische droomwereld tussen leven en dood. Daar ontmoet hij de geheimzinnige Christina Kahlo. Tegen het einde bloeit er iets moois op tussen hen beiden. Een concert en show ineen met negen muzikanten, twintig instrumenten en een op hol geslagen pianola. Verhalen, liederen en acts met eigenzinnige poppen en absurdistische animatiefilms. Een geestige en ontroerende voorstelling vol opzwepende Mexicaanse muziek! 

Neem deel aan de gratis creatieve Mexicaanse workshops! 
Ongeveer een uur vóór de voorstellingen van De zus van Frida Kahlo vindt er in een aantal theaters een gratis toegankelijke workshop plaats, die onder leiding zal staan van de Mexicaanse slagwerker Pepe Garcia en kunstenaar Olga de Bie. Kijk voor waar en wanneer de workshops zijn op www.seasession.nl 

https://www.seasession.nl/de-zus-van-frida-kahlo/