Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu
Logo Tia Schutrups, PR en promotie podiumkunsten

Der Schauspieldirektor

Wolfgang Amadeus Mozart

Enrico Delamboye, muzikale leiding
Christopher Gillett, regie

Première
zo 12 november, 14.30 uur
Parktheater Eindhoven

Tournee t/m 3 december 2023

Sir Thomas Allen Leo | Saskia Bonarius Lisa | Kristina Bitenc Mademoiselle Silberklang | Chelsea Bonagura Madame Herz | Marc Pantus Buff | Mitch Raemaekers Herr Vogelsang

Het drama voorafgaande aan een première gebruiken om een opera te maken… Wolfgang Amadeus Mozart deed het! In de briljante komedie Der Schauspieldirektor neemt de componist de operawereld op de hak. Alles komt voorbij, van rivaliserende zangers, grote ego’s en hectische repetities tot ruzie op het toneel. 

Mozart kon voor Der Schauspieldirektor rijkelijk uit zijn eigen ervaringen putten, en dat geldt ook voor regisseur, auteur én operazanger Christopher Gillett. Hij schreef de nieuwe toneeltekst en regisseert Der Schauspieldirektor bij Opera Zuid, met in zijn achterhoofd een schat aan hilarische ervaringen. Alleskunner Gillett biedt dus een kijkje achter de toneelgordijnen, en volgt Mozart in zijn liefdevolle satire over het operabedrijf.

Samen met dirigent Enrico Delamboye en een topcast haalt hij de sprankelende lichtvoetigheid van deze grappige en inventieve partituur naar boven. Want natuurlijk staat Mozarts fantastische muziek centraal. Deze muzikale komedie toont in theatrale stijl diens genie op zowel dramatisch als psychologisch vlak.

Der Schauspieldirektor wordt gezongen in het Duits en Italiaans, met gesproken teksten in het Nederlands en het Engels, en met Nederlandse en Engelse boventiteling.

https://operazuid.nl/voorstelling/der-schauspieldirektor/