Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu
Logo Tia Schutrups, PR en promotie podiumkunsten

Johannes-Passion – Johann Sebastian Bach

Benefietconcert voor Oekraïne

donderdag 14 april, 20.00 uur
Sint Joriskerk, Amersfoort

Nieuw Bach Ensemble koor & orkest en solisten o.l.v. Krijn Koetsveld
Evangelist:William Knight tenor
Christus: Robert-Jan Agricola bas-bariton
Aria’s:
Keren Motseri sopraan
Kaspar Kröner alt
William Knight tenor
Andrew Hopper bas

De jaarlijkse concerttraditie van de Johannes-Passion door het Nieuw Bach Ensemble werd twee jaar lang onderbroken door de afgelopen corona-pandemie. Zelfs in januari leek het erop dat er voor het derde jaar op rij geen concerten zouden worden gegeven – totdat onverwacht snel de concertzalen weer open gingen.

De euforie over dit feit werd echter overschaduwd door de confrontatie met het grote leed voor miljoenen mensen in Oekraïne. Beide gebeurtenissen gaven het Nieuw Bach Ensemble aanleiding om de traditie op te pakken maar nu in de vorm van een benefietconcert in de Sint Joriskerk in Amersfoort, waarbij de opbrengst wordt overgemaakt naar Stichting Leergeld Amersfoort voor de aanschaf van schoolmaterialen voor leerlingen uit Oekraïne.

In het concert brengen koor en orkest met een prachtige groep solisten onder leiding van Krijn Koetsveld de Johannes-Passion, Bachs meesterwerk waarin bij uitstek de thema’s pijn, lijden en dood maar ook troost, hoop en toekomst samen komen. 

Tijdens het concert zal voor het eerst het in 2020 ten doop gehouden Monteverdi-orgel als continuo-instrument bij Bach klinken. Een wereldpremière dus, waardoor het publiek eens te meer getuige zal zijn van een unieke uitvoering. 

https://www.nieuwbachensemble.nl/