Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu
Logo Tia Schutrups, PR en promotie podiumkunsten

La scala di seta | Il signor Bruschino

Een liefdesbrief aan Rossini

Opera Zuid
Sander Teepen
muzikale leiding
Marcos Darbyshire regie
Philzuid orkest
solisten o.a. Chelsea Bonagura, Alexia Macbeth, Edwin Fardini, Michael Wilmering

première
zondag 18 mei, 15.00 uur, Parkstad Limburg Theaters, Heerlen
tournee t/m 20 juni

Van vernuftige vermommingen tot stiekeme afspraakjes; de clichés van de liefde worden met een twist weergegeven in de double bill La scala di seta/Il signor Bruschino van belcanto-grootmeester Gioacchino Rossini. In deze twee opera’s toonde de jonge Rossini voor het eerst zijn grandioze romantische stijl. Hij componeerde zijn geestige, energieke muziek op de komische verhalen van Giuseppe Maria Foppa.

In La scala di seta is Dorvil in het geheim getrouwd met Giulia. Elke avond beklimt hij stilletjes een zijden ladder (scala di seta) om zijn bruid te zien. Maar Giulia’s voogd heeft andere ideeën voor haar toekomst en probeert haar uit te huwelijken aan Blansac. Dit alles zorgt voor komische taferelen waarin de liefde ov alle heimelijke liefdes en slinkse plannetjes in beide eenakters zorgen voor een hoop chaos en lachwekkende commotie, verklaart iedereen uiteindelijk de liefde aan de juiste persoon. 

In Il signor Bruschino probeert Florville met listige plannetjes zelf toestemming te krijgen zijn geliefde Sofia te trouwen en niet meneer Bruschino junior, die Sofia’s voogd in gedachten heeft als huwelijkspartner. Maar lukt het hem? 

Hoewel alle heimelijke liefdes en slinkse plannetjes in beide eenakters zorgen voor een hoop chaos en lachwekkende commotie, verklaart iedereen uiteindelijk de liefde aan de juiste persoon. 

La scala di seta/Il signor Bruschino wordt uitgevoerd in het Italiaans met Nederlandse en Engelse boventiteling.

LA SCALA DI SETA / IL SIGNOR BRUSCHINO