Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu
Logo Tia Schutrups, PR en promotie podiumkunsten

Lenteconcert Zeister Muziekdagen 2022

vrijdag 8 april, 20.15 uur
Kerkzaal Evangelische Broedergemeente, Zeist

Viride Kwartet en Avri Levitan altviool

Op vrijdag 8 april worden de Zeister Muziekdagen 2022 ingeluid met een lenteconcert door het Viride Kwartet en altviolist Avri Levitan. Het Viride Kwartet is een van de meest spannende en spraakmakende jonge kwartetten van dit moment. Pers en publiek zijn laaiend enthousiast over hun klank en perfecte samenspel. 
Op het programma staan werken van Joseph Haydn, Johannes Brahms, Dmitri Sjostakovitsj, Bohuslav Martinů en Astor Piazzolla. Het Strijkkwartet opus 33 nr.3 van Joseph Haydn heeft de bijnaam ‘De Vogel’. De openingsmelodie klinkt als liefelijk vogelgekwetter. Dit concert vindt plaats in de Kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente te Zeist.

Avri Levitan & Musethica

In de week voorafgaand aan het Lenteconcert vindt het Musethica-project plaats, een onderwijsmethode voor buitengewoon begaafde jonge musici op weg in hun carrière binnen de kamermuziek. Onderdeel van deze methode is een serie besloten optredens in sociale instellingen zoals verzorgingshuizen, gehandicaptenzorg en psychiatrische instellingen. De Zeister Muziekdagen creëert hiermee sterke sociale betrokkenheid door muziek te presenteren voor mensen die uitgesloten zijn van een bezoek aan de concertzaal.

Docent en coach tijdens het Musethica-project is de Israëlische altviolist Avri Levitan, artistiek directeur en mede-oprichter van Musethica. Avri Levitan zal samen met de jonge musici optreden

Programma Lenteconcert 8 april

Viride Kwartet | Avri Levitan altviool
Joseph Haydn – Strijkkwartet in C, op. 33/3
Dmitri Sjostakovitsj – Strijkkwartet nr. 9 in Es, op. 117
Bohuslav Martinů – 3 Madrigalen voor viool en altviool (1948)
Astor Piazzolla – Calle 92 voor altviool en cello
Johannes Brahms – Strijkkwintet nr. 1 in F, op. 88

https://zeistermuziekdagen.nl/