Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu
Logo Tia Schutrups, PR en promotie podiumkunsten

Mariavespers

Claudio Monteverdi 

Nieuw Bach Ensemble
Le Nuove Musiche
Krijn Koetsveld, dirigent 

do 9 november 20.00 uur, Sint Joriskerk Amersfoort
vr 10 november 20.00 uur, Martinikerk Doesburg
za 11 november 20.00 uur, Dominicuskerk Amsterdam bas

Jennifer van der Hart en Margreet Rietveld, sopraan
Falco van Loon en Mark Bonney, tenor
Joris van Baar, bariton
Bas Ramselaar, bas 

Een adembenemende mix van oude en nieuwe stijlen, solowerk en uitbundige ensembles voor het koor… dat zijn de ingrediënten die Claudio Monteverdi gebruikte voor zijn Mariavespers. Tot op de dag van vandaag worden ze beschouwd als een van de monumentale werken uit de muziekgeschiedenis. Onder leiding van dirigent en klavecinist Krijn Koetsveld worden koor en orkest van het Nieuw Bach Ensemble omringd door ensemble Le Nuove Musiche. Samen staan ze garant voor een onvergetelijke uitvoering van deze Mariavespers.

Temidden van het instrumentale ensemble staat het unieke en op initiatief van Krijn Koetsveld gebouwde ‘Monteverdi-orgel’ centraal: een fantastische blikvanger met barokke beschilderingen en met een lieflijke maar tegelijkertijd sprekende klank.

Krijn Koetsveld wordt beschouwd als een van de grote kenners van de muziek van Claudio Monteverdi. Met zijn vocale ensemble Le Nuove Musiche nam hij bijna al diens werken op, waaronder de veelgeprezen negen boeken met madrigalen en de Selva morale e spirituale.

Het uitvoeren van Monteverdi’s Mariavespers is de kers op de taart. Krijn Koetsveld, het Nieuw Bach Ensemble en Le Nuove Musiche kijken er reikhalzend naar uit. 

https://www.nieuwbachensemble.nl/