PROJECTEN2021-10-08T14:15:39+02:00

(Un)heard Music Festival 2021 – UNFINISHED

Een muziekstuk dat je kippenvel bezorgt, dat ene schilderij dat je stokstijf doet stilstaan in een museum, een dansvoorstelling die je raakt, die film die je niet meer loslaat. Kunst kan ontregelen, uitdagen, ontroeren. Maar wat maakt kunst goed, uitzonderlijk, bijzonder? Wanneer raakt het je? Wanneer is een muziekstuk af? Pas als de componist de dubbele streep na de laatste noot heeft getrokken? Of kan een stuk ook een ‘open einde’ hebben?

Nederlands Vioolconcours 2022

Als opmaat van het Nederlands Vioolconcours en Festival 2022 vindt ook dit jaar de Nederlandse Viooldag plaats. Op zondag 24 oktober van 11.00 tot 16.00 uur staat de viool centraal in het Utrechts Conservatorium.

Roméo et Juliette – Charles Gounod

Grote liefdesverhalen hebben altijd invloed gehad op onze manier van omgaan met en denken over de liefde. Shakespeares Romeo and Juliet is zo’n verhaal: de jonge geliefden gaan ten onder omdat de maatschappelijke realiteit waarin ze leven geen plaats laat voor hun liefde.

Die Zauberflöte & Die Schauspieldirektorin

Alles is anders sinds de pandemie. Maar niet alles is daarom ook minder. Het Orkest van de Achttiende Eeuw, dirigent Kenneth Montgomery, regisseur Alexander Oliver en toneelschrijver Don Duyns sloegen de handen ineen, met als resultaat: Die Zauberflöte & Die Schauspieldirektorin, een ‘Gelegenheitsstück’ in tijden van Corona.

Load More Posts
Go to Top