PROJECTEN2021-07-01T13:03:26+02:00

Mozarts GRAN PARTITA

Na het spectaculaire openingsconcert De Reünie van het Orkest van de Achttiende Eeuw met pianist Alexander Melnikov in Muziekgebouw aan 't IJ van 28 augustus begint de tournee met Mozarts Gran Partita met de blazers van het Orkest.

Die Zauberflöte & Die Schauspieldirektorin

Alles is anders sinds de pandemie. Maar niet alles is daarom ook minder. Het Orkest van de Achttiende Eeuw, dirigent Kenneth Montgomery, regisseur Alexander Oliver en toneelschrijver Don Duyns sloegen de handen ineen, met als resultaat: Die Zauberflöte & Die Schauspieldirektorin, een ‘Gelegenheitsstück’ in tijden van Corona.

(Un)heard Music Festival 2021 – UNFINISHED

Een muziekstuk dat je kippenvel bezorgt, dat ene schilderij dat je stokstijf doet stilstaan in een museum, een dansvoorstelling die je raakt, die film die je niet meer loslaat. Kunst kan ontregelen, uitdagen, ontroeren. Maar wat maakt kunst goed, uitzonderlijk, bijzonder? Wanneer raakt het je? Wanneer is een muziekstuk af? Pas als de componist de dubbele streep na de laatste noot heeft getrokken? Of kan een stuk ook een ‘open einde’ hebben?

Roméo et Juliette – Charles Gounod

Grote liefdesverhalen hebben altijd invloed gehad op onze manier van omgaan met en denken over de liefde. Shakespeares Romeo and Juliet is zo’n verhaal: de jonge geliefden gaan ten onder omdat de maatschappelijke realiteit waarin ze leven geen plaats laat voor hun liefde.

CIRCUS CHARMS hervat tournee met optredens op De Parade

Welkom terug in Circus Charms! Na een reeks annuleringen en verschuivingen in de hoogtijdagen van Covid-19 volgen revolutionaire Russen, bekvechtende spreekstalmeesters en tegendraadse onzin elkaar weer in snel tempo op in deze succesvolle variétévoorstelling.

Load More Posts
Go to Top